www.nikopol-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Нікопольський район >> Оголошення
І Н Ф О Р М А Ц І Й Н Е П О В І Д О М Л Е Н Н Я Фахівці ВП ЗАЕС проведуть зустріч у форматі громадських слухань з громадськістю Нікопольського району
Версія для друку Написати листа

Міністерство енергетики України
Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом"
Відокремлений підрозділ "Запорізька АЕС"
Управління роботи з громадськістю та ЗМІ
Інформаційний центр

Адреса: 71504, а/с 626, інформаційний центр, УРЗМІ, ВП ЗАЕС, м. Енергодар
Тел./факс: (06139) 6-21-27, 6-21-81, автовідповідач: 5-68-02
E-mail: uiso1@mgw.npp.zp.ua
Internet-site: http://www.npp.zp.ua
14.08.20

І Н Ф О Р М А Ц І Й Н Е П О В І Д О М Л Е Н Н Я

Фахівці ВП ЗАЕС проведуть зустріч у форматі громадських слухань з громадськістю Нікопольського району


Реалізуючи права громадян та їх об'єднань на участь у розгляді питань і процесі прийняття рішень, пов'язаних з використанням ядерної енергії, виходячи з принципів відкритості та доступності інформації щодо діяльності Запорізької АЕС, Нікопольська районна державна адміністрація та Нікопольська районна рада спільно з ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 28 серпня 2020 року проведуть зустріч у форматі громадських слухань фахівців Запорізької АЕС з громадськістю Нікопольського району для розгляду матеріалів з обґрунтування безпеки продовження терміну експлуатації енергоблока №5 ВП ЗАЕС.
Приводом для зустрічі з громадськістю є завершення проєктного терміну експлуатації енергоблока №5 ЗАЕС - 27.05.2020 р. та розробка у зв'язку з цим Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблока - основного документу, на підставі якого Держатомрегулювання України прийматиме рішення щодо можливості продовження терміну експлуатації енергоблока.
Зустріч у форматі громадських слухань фахівців Запорізької АЕС з громадськістю Нікопольського району буде проведена 28 серпня 2020 року об 11:00 в великому залі засідань районної ради за адресою: м. Нікополь, вул. Шевченка, 130.
Інформаційне забезпечення та технічна підтримка зустрічі здійснюватимуться фахівцями ВП ЗАЕС. Програма заходу буде відповідати формату громадських слухань і передбачає:
- презентацію матеріалів щодо обґрунтування безпеки продовження терміну експлуатації енергоблока №5 ВП ЗАЕС;
- відповіді на запитання та зауваження учасників зустрічі;
- збір пропозицій, запитань та зауважень, одержаних у період проведення зустрічі.
Нікопольська районна державна адміністрація та Нікопольська районна рада нагадують про триваючий адаптивний карантин, і суворо стежитимуть при проведенні зустрічі з громадськістю в форматі громадських слухань за дотриманням учасниками всіх протиепідемічних заходів, що запроваджені Урядом та діятимуть на момент проведення заходу.





Довідка: Радіаційний фон в районі розміщення Запорізької атомної електростанції відповідає природним значенням і на 14 серпня становить 8 - 12 мкР/год. Надходження радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищує встановлених допустимих значень.
Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий - в 1985 році, третій - в 1986 році, четвертий - в 1987 році, п'ятий - в 1989 році, шостий - в 1995 році. Починаючи з 1984 року, внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 23%.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор