Нікопольський район
www.nikopol-rn.dp.gov.ua


За чотири роки на Дніпропетровщині збудували 35 сонячних електростанцій. Їхня загальна потужність - понад 312 МВт. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.


«Альтернативна енергетика - один з найбільш інвестиційно привабливих ринків України. Відтак ця галузь динамічно розвивається, наголошує Президент України Петро Порошенко, - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. - Тільки на Дніпропетровщині за останні чотири роки звели 35 сонячних електростанцій. Їхня загальна потужність - понад 312 МВт».

Найбільша сонячна електростанція в області та всій Україні - поблизу села Старозаводське Нікопольського району. Вона входить і до трійки найпотужніших у Європі. Об’єкт зеленої енергетики звели коштом українського та китайського інвесторів. Встановили 750 тис панелей - достатньо, аби забезпечити електрикою два середніх міста. Наприклад, Нікополь та Марганець.

Ще одна потужна сонячна електростанція працює у Нікополі. Понад 32 тис панелей встановив канадський інвестор. Вироблена електроенергія здатна щомісяця забезпечувати світлом майже 12 тис квартир.

Особливість сонячної електростанції в Підгородному - трекерна система. Батареї встановлені на рухомих модулях, які «стежать» за сонцем протягом дня. Це дозволяє виробляти на 50% більше енергії, ніж звичні стаціонарні установки.

Загалом на Дніпропетровщині - 39 сонячних електростанцій.

26 березня 2015 року Валентина Резніченка було призначено головою Дніпропетровської облдержадміністрації.

Найбільша сонячна електростанція України - у Нікопольському районі

На СЕС у Старозаводському - 750 тис панелей

Сонячну електростанцію звели коштом українського та китайського інвесторів

На електростанції у Підгородному - трекерна система

Панелі «слідують» за сонцем

Загалом на Дніпропетровщині - 39 СЕС



File Attachment Icon
ATTLHATI.JPG